Kiehauta vesi. Liuota liemikuutio veteen. Pidä liemi kuumana.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää currytahna ja riisi. Kääntele kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja anna imeytyä riisiin. Lisää 1–2 desiä kasvislientä kerrallaan riisin joukkoon. Lisää lientä vasta, kun edellinen erä on imeytynyt. Kypsennä riisi juuri ja juuri kypsäksi, noin 15–18 minuuttia.
Pese lime ja purista mehu. Raasta juusto. Lisää juusto, mehu ja pippuri risottoon.
Poista kalasta tarvittaessa ruodot ja leikkaa kala annospaloiksi. Mausta suolalla. Paista kaloja rasvassa pannulla nahkapuoli alaspäin 2−3 minuuttia. Laita kalojen päälle leivinpaperi ja painoksi pannu tai kattila. Näin saat nahasta rapean eikä se käpristy. Käännä ja paista vielä hetki ilman painoa. Mausta pippurilla.
Jaa risotto lautasille ja kalat päälle. Koristele halutessasi korianterilla ja limellä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
601
2515
25,0 g
6,3 g
52,8 g
1,8 g
1,8 g
31,0 g
3,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(korianteria),
(limelohkoja).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli