Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Curryrisotto ja paistettua siikaa

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Kokeile jotain uutta ja mausta risotto aasialaisin mauin currytahnalla ja limellä. Risoton kanssa maistuu pannulla rapeaksi paistettu siika.

Ainekset

8 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
2 - 3 rkl
punaista currytahnaa
3 dl
risottoriisiä
2 dl
valkoviiniä (5.5 %)
1 kpl
lime
75 g
pitkään kypsytettyä juustoa (esim. Keisarinna tai parmesaani)
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Paistettu siika

400 g
siikafileetä
1/2 tl
suolaa
1 - 2 rkl
rypsiöljyä tai voita
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

(korianteria)
(limelohkoja)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta vesi. Liuota liemikuutio veteen. Pidä liemi kuumana.

8 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
2

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää currytahna ja riisi. Kääntele kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja anna imeytyä riisiin. Lisää 1–2 desiä kasvislientä kerrallaan riisin joukkoon. Lisää lientä vasta, kun edellinen erä on imeytynyt. Kypsennä riisi juuri ja juuri kypsäksi, noin 15–18 minuuttia.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
2 - 3 rkl
punaista currytahnaa
3 dl
risottoriisiä
2 dl
valkoviiniä (5.5 %)
3

Pese lime ja purista mehu. Raasta juusto. Lisää juusto, mehu ja pippuri risottoon.

1 kpl
lime
75 g
pitkään kypsytettyä juustoa (esim. Keisarinna tai parmesaani)
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Poista kalasta tarvittaessa ruodot ja leikkaa kala annospaloiksi. Mausta suolalla. Paista kaloja rasvassa pannulla nahkapuoli alaspäin 2−3 minuuttia. Laita kalojen päälle leivinpaperi ja painoksi pannu tai kattila. Näin saat nahasta rapean eikä se käpristy. Käännä ja paista vielä hetki ilman painoa. Mausta pippurilla.

400 g
siikafileetä
1/2 tl
suolaa
1 - 2 rkl
rypsiöljyä tai voita
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
5

Jaa risotto lautasille ja kalat päälle. Koristele halutessasi korianterilla ja limellä.

(korianteria)
(limelohkoja)
Miltä maistui?
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 23.8.2021
|
Muokattu: 11.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

601

2515

25,0 g

6,3 g

52,8 g

1,8 g

1,8 g

31,0 g

3,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(korianteria),

(limelohkoja).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli