Kiehauta vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot tai fondi. Pidä liemi lämpimänä.
Viipaloi sienet ja hienonna sipulit. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa tai korkeareunaisella pannulla noin 5 minuuttia. Lisää sienet ja paista käännellen 10 minuuttia.
Lisää riisi sipuli-sieniseokseen ja kuullota noin minuutti. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon, sekoittele ja anna liemen imeytyä riiseihin. Lisää vasta sitten uusi kauhallinen lientä. Kypsennä risottoa, kunnes kaikki liemi on imeytynyt riiseihin, noin 15–20 minuuttia.
Raasta juusto ja lisää se risottoon. Mausta suolalla ja koristele hienonnetulla persiljalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
442
1851
20,8 g
5,8 g
50,0 g
1,3 g
3,3 g
11,8 g
3,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli