Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuningatarpiirakka

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Leivo kannellinen marjapiirakka rahkavoitaikinasta. Voit käyttää piirakkaan mustikoita, vadelmia, mansikoita, herukoita tai marjasekoitusta. Piirakan kansi tehdään samasta taikinasta kuin pohja.

Ainekset

Rahkavoitaikina

250 g
Voita
4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
250 g
Maitorahkaa

Kaulimiseen

Tomusokeria

Täyte

1 l
Marjoja (mustikoita, vadelmia, herukoita)
2 rkl
Perunajauhoja
1 dl
Hillosokeria

Voiteluun

1 kpl
Muna + tilkka vettä
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista taikina. Paloittele voi kulhoon. Nypi sekaan kuivat aineet. Lisää rahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina levyksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Kääri paperin ja kelmun sisään. Anna levätä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

250 g
Voita
4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
250 g
Maitorahkaa
2

Kauli 2/3 taikinasta pyöreäksi levyksi (halk. n. 28 cm). Käytä kaulimisessa apuna tomusokeria. Nosta levy kaulimella irtopohjaiseen, korkeareunaiseen piirakkavuokaan.(halk. 24 cm).  Painele taikina vuokaan ja reunoille. Pistele haarukalla.

Tomusokeria
3

Sekoita marjoihin perunajauhot ja sokeri. Kaada täyte pohjan päälle. Tee lopusta taikinasta kansi piirakalle. Nosta se täytteen päälle, käännä reunat kannen päälle ja nipistä kiinni haarukalla. Pistele kansi ja voitele munalla. Ripottele pinnalle vähän sokeria.

1 l
Marjoja (mustikoita, vadelmia, herukoita)
2 rkl
Perunajauhoja
1 dl
Hillosokeria
1 kpl
Muna + tilkka vettä
Sokeria
4

Kypsennä ensin 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja paista noin 40 minuuttia. Peitä piirakan kansi paistamisen loppupuolella kaksinkertaisella leivinpaperilla. Tarjoa piirakka jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
|
Muokattu: 22.5.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

365

1528

21,7 g

13,4 g

33,4 g

12,4 g

2,8 g

7,0 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Tomusokeria,

Sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli