Valmista omenavaahto. Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Vaahdota kauravispi kulhossa sähkövatkaimella. Mausta vaahto sitruunalla, vaniljasokerilla ja kanelilla. Kääntele omenat vaahtoon.
Valmista lettutaikina. Huuhtele ja raasta omenat (4 dl karkeaksi raastettuna). Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää kaurajuoma, gurtti, öljy ja omenaraaste. Sekoita puuhaarukalla taikinaksi.
Kuumenna lettupannu. Lisää öljyä pannun koloihin ja annostele noin ½ dl taikinaa kuhunkin koloon, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa. Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet sisältä. Pidä valmiit pannukakut lämpiminä esimerkiksi folion tai kannen alla. Tarjoa pannukakut omena-kanelivaahdon kanssa.
Vinkki: Omena-kanelivaahto sopii myös jälkiruoaksi esimerkiksi kaurakeksien kanssa kerroksittain koottuna.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
73
306
1,8 g
0,1 g
11,9 g
4,7 g
1,3 g
1,4 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
250 ml (1 prk) kauravispiä,
rypsiöljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli