Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Oluella sävytetty nyhtöpossu

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tämän nyhtöpossun juju on siirapiksi keitetty tumma olut, joka sekoitetaan riivityn lihan joukkoon. Tarjoa tortillan täytteenä.

Ainekset

1 kg
Possun uunilihaa tai kassleria
2 rkl
Fariini- tai intiaanisokeria
1 rkl
Karkeaa merisuolaa
5 dl
Tummaa lager-olutta (esim. velkopopovicky kozel dark)

Tarjoiluun

12 kpl
Tortillaa
2 kpl
Avokadoa viipaleina
2 dl
Tomaattisalsaa
1 dl
Ranskankermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Yhdistä sokeri ja suola. Hiero lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä 1 tunti.

2 rkl
Fariini- tai intiaanisokeria
1 rkl
Karkeaa merisuolaa
1 kg
Possun uunilihaa tai kassleria
2

Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 4–5 tuntia.

3

Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä puoli tuntia. Ota desi paistolientä talteen.

4

Keitä olutta kattilassa ilman kantta, kunnes olutta on jäljellä 1 dl, ja se on siirappimaista.

5 dl
Tummaa lager-olutta (esim. velkopopovicky kozel dark)
5

Nosta liha työlaudalle ja riivi nyhtölihaksi kahdella haarukalla. Poista ylimääräinen rasva. Laita nyhtöliha takaisin tyhjään uunivuokaan.

6

Sekoita 1 dl paistolientä sekä olutsiirappi nyhtölihan joukkoon.

7

Paista 150-asteisessa uunissa peittämättä 30 minuuttia.

8

Tarjoa nyhtöpossu lämmitettyjen tortillojen täytteenä avokadoviipaleiden, tomaattisalsan ja ranskankerman kera.

12 kpl
Tortillaa
2 kpl
Avokadoa viipaleina
2 dl
Tomaattisalsaa
1 dl
Ranskankermaa
Miltä maistui?
Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 31.7.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1124

4705

62,3 g

20,0 g

69,8 g

12,5 g

6,8 g

59,3 g

5,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli