Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokerit ja kardemumma.
Alusta puolet jauhoista taikinaan. Nypi mantelimassa joukkoon ja lisää hedelmäpalat. Hienonna cocktailkirsikat ja pähkinät karkeasti veitsellä ja lisää taikinaan. Alusta loput jauhot ja pehmeä rasva joukkoon.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa noin 40 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa hetki. Laita se voideltuun, suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan ja kohota liinalla peitettynä 15 minuuttia.
Kypsennä stollenia 200-asteisen uunin keskitasolla 25–35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoamista.
Vinkki! Kokeile hasselpähkinöiden tilalla muita pähkinöitä, kuten saksanpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä, tai eri pähkinöiden sekoitusta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
380
1590
17,0 g
2,4 g
44,3 g
20,6 g
5,5 g
9,6 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli