Sulata margariini. Yhdistä jauhot, tomusokeri ja suola kulhossa. Lisää rasva ja sekoita murumaiseksi taikinaksi.
Laita leivinpaperi uunivuokaan (esim. 17 x 27 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Paista pohjaa uunissa 20 minuuttia. Anna sen jäähtyä täytteen tekemisen ajan. Jätä uuni päälle.
Pese sitruuna, raasta kuori ja purista noin ¾ dl sitruunamehua kulhoon. Lisää kananmunat ja sekoita. Yhdistä toisessa kulhossa 1 ½ dl tomusokeria ja maissitärkkelys. Sekoita ne kananmunaseokseen. Vispaa olut joukkoon ja kaada täyte esipaistetulle pohjalle.
Paista torttua uunissa 20–25 minuuttia, kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt.
Jäähdytä torttu ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoamista.
Ripota tomusokeria pinnalle juuri ennen tarjoamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
198
828
6,3 g
1,8 g
29,6 g
16,6 g
0,8 g
4,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli