Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita puolet jauhoista joukkoon. Lisää pehmeä rasva ja alusta taikinaan jauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Kauli taikina leivinpaperilla uunipannun kokoiseksi levyksi ja nosta se leivinpaperin kanssa pannulle. Muotoile tarvittaessa niin, että taikinan reunat nousevat hieman pannun reunoja vasten. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
Riko täytteeseen tulevat munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita rahka, kerma ja sokerit joukkoon. Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa ja purista 2 rkl sitruunan mehua täytteeseen.
Voitele kohonneen taikinan reuna munalla. Paista rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Vinkki! Kokeile myös aprikoosimarmeladilla ja pehmeillä aprikoosipaloilla täytettyä rahkapiirakkaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
271
1132
7,5 g
2,9 g
39,3 g
15,6 g
1,3 g
9,9 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Kardemummaa,
2 tl vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli