Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rahkapiirakka

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Muhkea pehmeä pullapohja ja sitruunalla maustettu kermainen rahkatäyte. Siinä ovat täydellisen rahkapullan ihanat elementit. Leivo kerralla iso pellillinen rakastettua rahkapiirakkaa!

Ainekset

Pullataikina

3 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
75 g
margariinia

Täyte

3 kpl
kananmunaa
500 g
(2 prk) maitorahkaa
1 dl
Kermaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 kpl
sitruuna (luomu)

Lisäksi

1 kpl
kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita puolet jauhoista joukkoon. Lisää pehmeä rasva ja alusta taikinaan jauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

25 g
Hiivaa
3 dl
Maitoa
1 dl
Sokeria
1 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
75 g
margariinia
2

Kauli taikina leivinpaperilla uunipannun kokoiseksi levyksi ja nosta se leivinpaperin kanssa pannulle. Muotoile tarvittaessa niin, että taikinan reunat nousevat hieman pannun reunoja vasten. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

3

Riko täytteeseen tulevat munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita rahka, kerma ja sokerit joukkoon. Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa ja purista 2 rkl sitruunan mehua täytteeseen.

3 kpl
kananmunaa
500 g
(2 prk) maitorahkaa
1 dl
Kermaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
sitruuna (luomu)
4

Voitele kohonneen taikinan reuna munalla. Paista rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

1 kpl
kananmuna

Vinkki! Kokeile myös aprikoosimarmeladilla ja pehmeillä aprikoosipaloilla täytettyä rahkapiirakkaa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.2.2013
|
Muokattu: 19.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

271

1132

7,5 g

2,9 g

39,3 g

15,6 g

1,3 g

9,9 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kardemummaa,

2 tl vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli