Valmista taikina. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja sitruunan kuoriraaste keskenään. Paloittele sekaan voi ja nypi ainekset toisiinsa sormin tai käytä taikinan tekemiseen monitoimikonetta. Lisää murumaiseen taikinaan keltuainen ja vähän kermaa. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
Peitä irtopohjavuoan (halk. n. 23 cm:n) pohja leivinpaperilla. Painele taikinasta pohja ja noin 3 cm:n korkuiset reunat. Pane pakastimeen 20 minuutiksi.
Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Vatkaa täytettä varten munat ja sokeri keskenään. Sekoita joukkoon sitruunamehu, kuoriraaste, tärkkelys ja kerma, älä vatkaa. Kaada täyte vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä pinta leivinpaperilla, jos se alkaa tummua.
Anna tortun jäähtyä jonkin aikaa ja irrota se varoen vuoasta. Torttu on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Koristele pinta kanelilla ennen tarjoilua. Tee halutessasi koristeeksi sokeriliemessä maustuneita sitruunaviipaleita. Kiehauta sokeri ja vesi, lisää sitruunaviipaleet. Kiehauta ja jäähdytä viipaleet liemessä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
706
2956
30,2 g
17,2 g
95,2 g
56,3 g
2,2 g
10,8 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sitruunan kuori,
Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli