Sulata taikina. Huuhtele broccolinit, poista kovat kannat ja paloittele tarvittaessa. Keitä broccolineja suolavedessä noin 5 minuuttia. Valuta siivilässä.
Säädä uuni 200 asteeseen. Ota esille noin 35 x 25 cm:n vuoka. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä hieman vuokaa isommaksi. Nosta taikina papereineen vuokaan.
Sekoita kermaviili, juusto, kananmuna ja mausteet kulhossa. Levitä täyte taikinapohjalle ja broccoliinit päälle. Paista uunissa kauniin ruskeaksi, noin 40 minuuttia.
Voit tehdä piiraan myös parsakaalista. Leikkaa varsi pitkittäin broccolinin kaltaiseksi tai tee piiras kukinnoista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
122
511
9,4 g
5,8 g
1,3 g
1,3 g
0,6 g
7,9 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
600 g (1 pkt) lehtitaikinalevy (pakaste),
1 l Vettä + 1/2 tl suolaa,
0,5 tl suolaa,
0,25 tl mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli