Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broccolinipiiras

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Rapeareunainen kasvispiiras sopii juhlapöydän suolapalaksi tai viikonlopun vegelounaaksi. Piiraan voi tehdä varsiparsakaalista tai parsakaalista.

Ainekset

600 g
(1 pkt) lehtitaikinalevy (pakaste)
200 g
broccolinia eli varsiparsakaalia
1 l
Vettä + 1/2 tl suolaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
150 g
(1 ps) emmentaljuustoraastetta
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikina. Huuhtele broccolinit, poista kovat kannat ja paloittele tarvittaessa. Keitä broccolineja suolavedessä noin 5 minuuttia. Valuta siivilässä.

600 g
(1 pkt) lehtitaikinalevy (pakaste)
200 g
broccolinia eli varsiparsakaalia
1 l
Vettä + 1/2 tl suolaa
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Ota esille noin 35 x 25 cm:n vuoka. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä hieman vuokaa isommaksi. Nosta taikina papereineen vuokaan.

3

Sekoita kermaviili, juusto, kananmuna ja mausteet kulhossa. Levitä täyte taikinapohjalle ja broccoliinit päälle. Paista uunissa kauniin ruskeaksi, noin 40 minuuttia.

200 g
(1 prk) kermaviiliä
150 g
(1 ps) emmentaljuustoraastetta
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Voit tehdä piiraan myös parsakaalista. Leikkaa varsi pitkittäin broccolinin kaltaiseksi tai tee piiras kukinnoista.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 19.10.2018
|
Muokattu: 27.4.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

122

511

9,4 g

5,8 g

1,3 g

1,3 g

0,6 g

7,9 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

600 g (1 pkt) lehtitaikinalevy (pakaste),

1 l Vettä + 1/2 tl suolaa,

0,5 tl suolaa,

0,25 tl mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli