Sulata taikinaa huoneenlämmössä tunti. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24-26 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja muutama sentti reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Vatkaa munat, kermaviili, kerma ja suola tasaiseksi seokseksi. Sekoita juustoraaste joukkoon. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla.
Anna piiraan jäähtyä. Asettele pinnalle mansikkaviipaleita ja basilikaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
188
786
16,1 g
10,0 g
3,1 g
3,0 g
0,5 g
7,3 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
400 g (1 pkt) Kotimaista pakastepiirakkataikinaa (suolaiseen leivontaan).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli