Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustopiirakka

timer-icon45 min
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Valmista maukas juustopiirakka kotimaisista raaka-aineista. Helppo ja herkullinen juustopiirakka syntyy kätevästi valmiista piirakkataikinasta ja mustaleimaisesta juustosta. Viimeistele suolainen piirakka tuoreilla mansikoilla ja basilikalla.

Ainekset

400 g
(1 pkt) Kotimaista pakastepiirakkataikinaa (suolaiseen leivontaan)
3 kpl
Kotimaista kananmunaa
200 g
(1 prk) Kotimaista kermaviiliä
2 dl
(1 prk) Kotimaista kuohukermaa
1 tl
suolaa
150 g
(1 ps) Kotimaista mustaleimajuustoraastetta

Lisäksi

250 g
(1 rs) mansikoita, suomalaisia
1 kpl
(ruukku) Kotimaista basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikinaa huoneenlämmössä tunti. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24-26 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja muutama sentti reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

2

Vatkaa munat, kermaviili, kerma ja suola tasaiseksi seokseksi. Sekoita juustoraaste joukkoon. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla.

3 kpl
Kotimaista kananmunaa
200 g
(1 prk) Kotimaista kermaviiliä
2 dl
(1 prk) Kotimaista kuohukermaa
1 tl
suolaa
150 g
(1 ps) Kotimaista mustaleimajuustoraastetta
3

Anna piiraan jäähtyä. Asettele pinnalle mansikkaviipaleita ja basilikaa.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 11.5.2022
|
Muokattu: 29.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

188

786

16,1 g

10,0 g

3,1 g

3,0 g

0,5 g

7,3 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 g (1 pkt) Kotimaista pakastepiirakkataikinaa (suolaiseen leivontaan).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli