Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) kevyesti.
Nypi huoneenlämpöinen rasva ja jauhot muruiksi. Lisää suola ja vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.
Suikaloi tai kuutioi kinkku. Levitä kinkkupalat esipaistetulle pohjalle. Sekoita kerman joukkoon munat, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos kinkkupalojen päälle vuokaan. Leikkaa paprika renkaiksi ja poista siemenet. Asettele paprikarenkaat piirakan pinnalle.
Kypsennä piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Halutessasi voit koristella piirakan ruohosipulilla ennen tarjoamista.
Kokeile piirakassa juustolla maustettua ruokakermaa. Silloin 1 dl juustoraastetta riittää.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
252
1056
16,8 g
9,2 g
12,0 g
1,5 g
1,3 g
12,3 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl suolaa,
2 - 3 rkl vettä,
0,5 tl yrttimausteseosta,
0,25 tl suolaa,
0,25 dl ruohosipulia hienonnettuna (halutessasi).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli