Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kreikkalainen jauhelihapiirakka

timer-icon60 min  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Kreikkalainen suolainen piirakka maistuu organolta ja täytteessä on mukana oliiveja. Piirakan voi leipoa yhteen isoon piirakkavuokaan tai siitä voi tehdä pieniä piirakoita. Pieniä piirakoita kannattaa tarkkailla paistamisen aikana ja ottaa ne tarvittaessa aikaisemmin pois uunista.

Ainekset

Pohjataikina

100 g
Voita tai margariinia
4 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
Maitorahkaa (250 g)

Täyte

400 g
Jauhelihaa
4 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Oreganoa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Kermaviiiliä (200 g)
2 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Kirsikkatomaatteja (200 g)
1 dl
Mustia oliiveja
1 dl
Salaattijuustokuutioita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi kulhossa rasva ja kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna ja maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja painele voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä.

100 g
Voita tai margariinia
4 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
Maitorahkaa (250 g)
2

Paahda jauheliha ja mausta tomaattisoseella, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Nosta jäähtymään.

400 g
Jauhelihaa
4 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Oreganoa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
3

Sekoita kermaviili ja kananmunat. Levitä seos taikinalle. Levitä päälle jauhelihaseos. Nostele pinnalle kirsikkatomaatit, oliivit ja juustokuutiot. Painele täytteitä niin, että ne peittyvät kermaviiliseoksella. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai, kunnes piirakka on kauniin ruskea.

1 kpl
Kermaviiiliä (200 g)
2 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Kirsikkatomaatteja (200 g)
1 dl
Mustia oliiveja
1 dl
Salaattijuustokuutioita

Vinkki: Halutessasi voit valmistaa aineksista myös 6 pientä piirasta.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.1.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

396

1657

26,0 g

9,3 g

20,6 g

2,0 g

1,8 g

19,0 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

4 rkl Tomaattisosetta,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli