Valmista pohja. Nypi margariini, jauhot, leivinjauhe ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuoan tai irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistelun ajaksi.
Säädä uuni 200 asteeseen. Suikaloi lohi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo viipaleiksi. Kuullota purjoja pannulla öljyssä sekoitellen muutama minuutti.
Vatkaa munat ja kerma sekaisin. Lisää tilli ja mausteet. Levitä kalasuikaleet ja purjo piiraspohjalle. Kaada päälle muna-kermaseos.
Kypsennä piirasta uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut sopivasti väriä.
Vinkki: Gluteeniton piirakka syntyy vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Piirakka säilyy peitettynä jääkaapissa pari päivää.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
207
866
12,1 g
2,6 g
14,9 g
1,3 g
1,6 g
8,6 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl Kylmää vettä,
0,25 tl rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli