Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkanarullapiiras

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Korista suolainen piiras sateenkaarenvärisillä porkkanoilla. Valmispohjaa käyttämällä aikaa jää porkkanoiden rullailuun.

Ainekset

1 kpl
(380 g) pakastepiirastaikina (suolainen)
400 g
Väriporkkanoita
1 kpl
(250 g) rahkaa
1 kpl
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Suolaa
1 tl
Timjamia
2 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata piirakkataikinaa huoneenlämmössä 30 minuuttia ja painele se voideltuun piirasvuokaan.

1 kpl
(380 g) pakastepiirastaikina (suolainen)
2

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.

3

Sekoita kulhossa rahka, tuorejuusto ja kananmunat. Mausta suolalla ja timjamilla.

1 kpl
(250 g) rahkaa
1 kpl
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 kpl
Kananmunaa
1 tl
Suolaa
1 tl
Timjamia
4

Kuori porkkanat ja siivuta ne hyvin ohuiksi, pitkiksi siivuiksi esim. kuorimaveitsellä. Laita siivut mikronkestävään vesikulhoon. Lämmitä mikrossa noin minuutti, jotta siivut pehmenevät hieman. Näin ne on helpompi kääriä rullalle. Valuta porkkanat vedestä.

400 g
Väriporkkanoita
5

Levitä rahkatäyte piiraspohjalle. Kieputa porkkanasiivuista rullia piiraan pinnalle. Voitele pinta kevyesti öljyllä ja paista uunissa 40–45 minuuttia.

2 rkl
Öljyä
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.10.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

145

605

8,9 g

2,4 g

9,1 g

4,1 g

2,0 g

6,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1 tl Timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli