Sekoita kulhossa suola jauhoihin ja nypi joukkoon pehmeä rasva, kunnes seos on pientä murua. Sekoita joukkoon rahka. Taputtele taikina suorakaiteen muotoiseksi leivinpaperin päällä ja paketoi. Siirrä jääkaappiin.
Valmista täyte. Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon suola ja tacomausteseos ja sipulikuutiot. Sekoita joukkoon tacokastike ja hauduta 5 minuuttia. Jäähdytä täyte kylmäksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli levyt leivinpaperiarkkien päällä suorakaiteen muotoisiksi ohuiksi levyiksi (n. 20 x 30 cm). Levitä toiselle levylle jauhelihaseos. Nosta päälle toinen levy leivinpaperin avulla siten, että leivinpaperi jää ylöspäin. Poista leivinpaperi varoen. Taita taikinan reunat pohjan alle. Voitele piirakka munalla ja pistele kanteen reikiä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
407
1704
29,2 g
8,9 g
20,1 g
3,8 g
1,8 g
15,3 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl suolaa,
0,5 tl suolaa,
28 g (1 ps) tacomausteseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli