Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Saariston kalapannari

timer-icon60 min
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Sujauta saaristolaisleivän maut pannukakkuun. Päällystä pannaripalat makusi mukaan hölskytyskurkuilla, graavilohella tai mädillä.

Ainekset

100 g
margariinia
4 kpl
kananmunaa
1 l
piimää
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
leseitä (esim. kaura)
80 g
(1 dl) kaljamaltaita
2 rkl
siirappia
1 1/2 tl
fenkolinsiemeniä
1 tl
suolaa

Hölskytyskurkut

1/2 kpl
kurkkua
1 kpl
ruukku tilliä
1 rkl
väkiviinaetikkaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria

Lisäksi

1 kpl
punasipuli
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
150 g
graavilohta tai 2 prk (à 100 g) mätiä
1 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Riko munat kulhoon. Lisää kaikki taikinan ainekset ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä 15 minuuttia.

100 g
margariinia
4 kpl
kananmunaa
1 l
piimää
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
leseitä (esim. kaura)
80 g
(1 dl) kaljamaltaita
2 rkl
siirappia
1 1/2 tl
fenkolinsiemeniä
1 tl
suolaa
2

Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle reunalliselle uunipellille. Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

3

Valmista hölskytyskurkut. Pese ja viipaloi kurkku. Säästä pari tillinvartta viimeistelyyn ja hienonna loput. Laita kurkkuviipaleet, tillisilppu, etikka, suola ja sokeri kannelliseen astiaan. Hölskytä reippaasti.

1/4 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1 rkl
väkiviinaetikkaa
1 kpl
ruukku tilliä
1/2 kpl
kurkkua
4

Kuori ja silppua sipuli. Leikkaa pannari neliöiksi. Levitä paloille tuorejuustoa. Laita päälle kurkkuviipaleita ja lisää halutessasi lohta tai mätiä. Viimeistele sipulilla, tillillä ja pippurilla.

1 tl
rouhittua mustapippuria
150 g
graavilohta tai 2 prk (à 100 g) mätiä
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
punasipuli
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

190

795

9,4 g

4,0 g

18,2 g

5,3 g

1,8 g

6,8 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli