Yhdistä kaikki taikinan ainekset, vaivaa nopeasti taikinaksi, kääri kelmuun ja anna tekeytyä sen aikaa, kun keität puuron.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisit ja hauduta 20 minuuttia. Lisää kauravalmiste, margariini ja suola. Keitä paksuksi puuroksi 10–15 minuuttia.
Pyöritä taikinasta tankoja (halkaisija noin 4 cm). Leikkaa ne 2 cm paksuiksi viipaleiksi. Kauli palat ohuiksi soikeiksi piirakkakuoriksi reilusti ruisjauhotetulla alustalla. Lusikoi keskelle 2 rkl täytettä ja rypytä reunat puuron päälle.
Paista piirakoita 250–300 asteessa 10–15 minuuttia. Sulata margariini ja lisää soijajuoma joukkoon. Voitele piirakat heti paistamisen jälkeen.
Vinkki: Tarjoa munattoman munavoin kanssa:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
115
480
4,8 g
1,6 g
15,3 g
0,9 g
1,3 g
1,9 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli