Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen riisipuuro

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Herkullinen vegaaninen riisipuuro valmistuu kaurajuomalla! Puuro hautuu kattilassa pehmeäksi ja saa täyteläisyyttä kaurakermasta.

Ainekset

2 1/2 dl
vettä
2 1/2 dl
puuroriisiä
1 l
kaurajuomaa (gluteeniton)
2 1/2 dl
(1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta (gluteeniton)
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna vesi kattilassa. Lisää riisit ja keitä muutama minuutti, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

2 1/2 dl
vettä
2 1/2 dl
puuroriisiä
2

Lisää kaurajuoma. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja keitä puuroa kannen alla hiljalleen noin 45 minuuttia. Sekoita välillä.

1 l
kaurajuomaa (gluteeniton)
3

Lisää kaurasekoite ja suola. Sekoita ja kuumenna. Tarjoa kanelin ja sokerin tai sekahedelmäkeiton kanssa.

2 1/2 dl
(1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta (gluteeniton)
1/2 tl
suolaa
Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 28.10.2024
|
Muokattu: 29.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

236

987

2,4 g

0,2 g

46,6 g

4,8 g

2,8 g

5,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl vettä,

2,5 dl (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta (gluteeniton).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli