Ota broilerinfileet huoneenlämpöön.
Valmista kaalisalaatti. Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Purista limen mehu. Sekoita mehu, öljy, sokeri, suola, chili ja pippuri isossa kulhossa. Lisää kaali ja sekoita hyvin. Anna salaatin tekeytyä viileässä.
Huuhtele ja kuivaa tomaatit ja parsat. Aseta tomaattitertut grillivuokaan tai pujota tomaatit yksitellen vartaisiin. Jos käytät puuvartaita, liota ne ensin vedessä. Leikkaa parsoista kuiva kantaosa pois. Kuori varret tarvittaessa ohuelti, jos parsatangot ovat paksuja.
Hienonna korianteri. Sekoita korianteri, öljy, suola ja pippuri keskenään.
Paista broilerifileiden pinnat grillissä kuumalla lämmöllä ja kypsennä sen jälkeen miedommalla lämmöllä kuvun alla noin 10 minuuttia välillä käännellen. Paahda tomaatteja keskilämpöisessä grillissä 5–10 minuuttia. Grillaa parsoja ritilän tai paistoalustan päällä 3–4 minuuttia. Sivele tomaatit ja parsat korianteriöljyllä.
Viipaloi fileet ja kokoa ne grillikasvisten kanssa laakealle tarjoiluvadille. Tarjoa kaaliraasteen, ranskankerman ja paholaisenhillon kanssa. Viimeistele tarjotin maissilastuilla ja korianterilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
673
2816
38,8 g
7,0 g
48,5 g
43,3 g
7,8 g
27,3 g
4,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa,
ripaus mustapippuria rouhittuna,
ripaus mustapippuria rouhittuna,
maissilastuja,
korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli