Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mixed grill platter

timer-icon45 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Texmex-maut sopivat grillikekkereihin! Kokoa mehevät grilliherkut jaettavaksi mixed grill platteriksi. Lastaa tarjoiluvadille meksikolaisittain maustettua grillattua broileria, grillikasviksia ja ihanan rapeaa varhaiskaalisalaattia. Kata kylkeen ranskankermaa, paholaisenhilloa ja maissilastuja.

Ainekset

430 g
(1 pkt) maustettuja broilerin fileepihvejä
400 g
(2 pkt) miniterttutomaatteja (Dulcita)
500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
1/2 kpl
ruukkua korianteria tai basilikaa
1/2 dl
rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Varhaiskaalisalaatti

400 g
(1 pieni) varhaiskaalia
1 kpl
lime
3 rkl
rypsiöljyä
1 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
chilihiutaleita
ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

150 g
(1 prk) ranskankermaa
330 g
(1 prk) paholaisenhilloa
maissilastuja
korianteria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota broilerinfileet huoneenlämpöön.

430 g
(1 pkt) maustettuja broilerin fileepihvejä
2

Valmista kaalisalaatti. Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Purista limen mehu. Sekoita mehu, öljy, sokeri, suola, chili ja pippuri isossa kulhossa. Lisää kaali ja sekoita hyvin. Anna salaatin tekeytyä viileässä.

400 g
(1 pieni) varhaiskaalia
1 kpl
lime
3 rkl
rypsiöljyä
1 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
chilihiutaleita
ripaus mustapippuria rouhittuna
3

Huuhtele ja kuivaa tomaatit ja parsat. Aseta tomaattitertut grillivuokaan tai pujota tomaatit yksitellen vartaisiin. Jos käytät puuvartaita, liota ne ensin vedessä. Leikkaa parsoista kuiva kantaosa pois. Kuori varret tarvittaessa ohuelti, jos parsatangot ovat paksuja.

400 g
(2 pkt) miniterttutomaatteja (Dulcita)
500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
4

Hienonna korianteri. Sekoita korianteri, öljy, suola ja pippuri keskenään.

1/2 kpl
ruukkua korianteria tai basilikaa
1/2 dl
rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
5

Paista broilerifileiden pinnat grillissä kuumalla lämmöllä ja kypsennä sen jälkeen miedommalla lämmöllä kuvun alla noin 10 minuuttia välillä käännellen. Paahda tomaatteja keskilämpöisessä grillissä 5–10 minuuttia. Grillaa parsoja ritilän tai paistoalustan päällä 3–4 minuuttia. Sivele tomaatit ja parsat korianteriöljyllä.

6

Viipaloi fileet ja kokoa ne grillikasvisten kanssa laakealle tarjoiluvadille. Tarjoa kaaliraasteen, ranskankerman ja paholaisenhillon kanssa. Viimeistele tarjotin maissilastuilla ja korianterilla.

150 g
(1 prk) ranskankermaa
330 g
(1 prk) paholaisenhilloa
maissilastuja
korianteria
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 4.4.2022
|
Muokattu: 30.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

673

2816

38,8 g

7,0 g

48,5 g

43,3 g

7,8 g

27,3 g

4,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

ripaus mustapippuria rouhittuna,

ripaus mustapippuria rouhittuna,

maissilastuja,

korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli