Nuiji leikkeet ohuiksi levyiksi. Ripottele päälle suolaa.
Hienonna jalapenot ja sekoita ne juustoraasteeseen. Lisää seos leikkeiden keskelle ja painele tiiviiksi keoiksi. Kääri leikkeet rulliksi ja sulje cocktailtikuilla.
Valmista mausteöljy. Sekoita rypsiöljy, savupaprika ja chilimausteseos. Sivele rullat öljyllä. Anna maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.
Valmista maissisalsa. Sulata maissit mikrossa miedolla teholla. Kuutioi kurkku, hienonna korianteri ja silppua punasipuli varsineen. Sekoita kasvikset. Purista joukkoon limen mehu. Mausta suolalla ja chilihiutaleilla.
Ruskista kanakääröjen pinta nopeasti grilliritilällä tai -parilalla. Siirrä alumiiniseen grillivuokaan. Aseta vuoka grillin yläritilälle, pienennä hieman lämpöä ja kypsennä noin 20 minuuttia. Voit kypsentää kääröt myös uunigrillissä tai 225-asteisessa uunissa. Kypsennysaika uunissa on noin 25 minuuttia.
Vinkki: Murskaa 2 dl maissinachoja ja ripottele rouhe valmiiden kääröjen pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
419
1755
26,0 g
6,8 g
17,3 g
5,3 g
3,3 g
26,5 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli