Aloita paprikatäytteestä. Huuhtele ja halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri ja säästä puolet salaattiin. Sekoita täytteen ainekset kulhossa.
Valmista kanatäyte. Hienonna kana pienemmäksi muruksi haarukalla kulhossa. Sekoita juustokastike ja pippuri kanoihin.
Purista limen mehu. Säästä puolet mehusta salaattiin ja sekoita puolet veteen. Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Levitä 6 viipaletta vuoan (noin 30 cm x 20 cm) pohjalle ja kostuta leivät limevedellä. Levitä puolet paprikatäytteestä leiville. Asettele täytteen päälle leipäkerros, kostuta ja levitä kanatäyte leiville. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta. Levitä loput paprikatäytteestä pinnalle.
Huuhtele ja halkaise tomaatit, poista kanta ja koverra siemenet pois lusikalla. Kuutioi tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha lusikalla. Kuutioi avokado. Kuori ja hienonna sipuli. Valuta maissit. Sekoita salaatin ainekset kulhossa.
Lusikoi salsasalaatti kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua. Koristele maissilastuilla.
Vinkki: Voit täyttää voileipäkakun valmiiksi jo edellisenä päivänä ja säilyttää sen peitettynä jääkaapissa. Näin kakku tarvitsee vain koristella ennen tarjoilua.
Hyvästi hävikki: Kuivata paahtoleipien reunat ilmavasti huoneenlämmössä ja jauha korppujauhoksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
361
1511
20,1 g
11,1 g
28,5 g
4,7 g
3,3 g
14,6 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua korianteria,
ripaus mustapippuria rouhittuna,
ruukkua korianteria ,
maissilastuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli