Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen panang curry

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Thaimaalainen panang curry on miedosti maustettu kookosmaitopohjainen kastike, jonka voi valmistaa kanan sijaan vegaanisena kotimaisesta herneproteiinista, herniksestä.

Ainekset

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
350 g
(1 kpl) kesäkurpitsaa
3 rkl
rypsiöljyä
40 g
(6 dl) Hernistä
2 dl
vettä
200 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
400 g
(1 prk) panang-curry ateriakastiketta
1 kpl
(ruukku) korianteria

Lisäksi

2 dl
jasmiiniriisiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

2 dl
jasmiiniriisiä
2

Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi, hienonna ne. Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Kuullota sipulia ja kesäkurpitsasuikaleita öljyssä (1 rkl) pannulla, siirrä ne syrjään.

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
350 g
(1 kpl) kesäkurpitsaa
3

Mittaa pannulle 1 rkl öljyä ja hernis sekä vesi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt täysin hernikseen.

40 g
(6 dl) Hernistä
2 dl
vettä
3 rkl
rypsiöljyä
4

Huuhtele ja puolita tomaatit. Hienonna korianteri.

1 kpl
(ruukku) korianteria
200 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
5

Mittaa 1 rkl öljyä pannulle ja ruskista herniksiä hetki. Lisää tomaatit, ateriakastike, kuullotetut sipulit ja kesäkurpitsa. Anna hautua 5 minuuttia. Hienonna korianteri ja ripottele se kastikkeeseen. Tarjoa kastike riisin kanssa.

400 g
(1 prk) panang-curry ateriakastiketta
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.7.2023
|
Muokattu: 23.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

421

1763

22,5 g

19,0 g

43,5 g

7,3 g

5,0 g

8,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl rypsiöljyä,

2 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli