Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi, hienonna ne. Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Kuullota sipulia ja kesäkurpitsasuikaleita öljyssä (1 rkl) pannulla, siirrä ne syrjään.
Mittaa pannulle 1 rkl öljyä ja hernis sekä vesi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt täysin hernikseen.
Huuhtele ja puolita tomaatit. Hienonna korianteri.
Mittaa 1 rkl öljyä pannulle ja ruskista herniksiä hetki. Lisää tomaatit, ateriakastike, kuullotetut sipulit ja kesäkurpitsa. Anna hautua 5 minuuttia. Hienonna korianteri ja ripottele se kastikkeeseen. Tarjoa kastike riisin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
421
1763
22,5 g
19,0 g
43,5 g
7,3 g
5,0 g
8,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl rypsiöljyä,
2 dl vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli