Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi. Valuta ja anna kuivahtaa. Litistä perunat painamalla niitä esimerkiksi lusikan kuperalla puolella. Levitä perunat leivinpaperille pellille. Pirskottele niille öljy ja ripottele mausteet. Paahda perunoita 250-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai, kunnes ne ovat saaneet sopivasti väriä.
Hienonna tuoreet yrtit. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Säilytä kastike jääkaapissa tarjoiluun saakka.
Tarjoa mäiskypotut kermaviilikastikkeen kanssa lisukkeena tai sellaisenaan naposteluruokana.
Vinkki! Ripottele perunoille juustoraastetta ennen uuniin laittamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
330
1382
17,8 g
5,0 g
35,0 g
3,3 g
2,3 g
5,3 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Välimeren yrttiseosta,
1 rkl sitruunamehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli