Pese perunat ja kuivaa hyvin. Pistele perunat haarukalla, öljyä pinta kevyesti ja laita perunat leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä.
Valmista täyte. Sulata katkaravut kylmässä vedessä pusseineen noin puoli tuntia. Valuta sulaneet ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Pese sitruuna, raasta 1 tl kuorta ja purista 1 rkl mehua. Sekoita ravut, kuoriraaste, mehu ja muut ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Leikkaa kypsiin perunoihin ristiviilto ja purista perunaa kasaan, niin saat täytteelle paremmin tilaa. Tarjoa uuniperunat täytteen kanssa.
Vinkki: Ota katkaravut aamulla jääkaappiin sulamaan, jolloin ne ovat käyttövalmiina töistä tullessa, kun ruoanlaitto koittaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
338
1415
18,8 g
5,0 g
28,0 g
3,0 g
2,5 g
11,0 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl tilliä hienonnettua,
ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli