Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Salmiakki-suklaaunelmatorttu

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Jos pidät suklaasta ja salmiakista, tämä kääretorttu on uusi suosikkisi! Pyöritä suklainen torttupohja tuorejuusto-salmiakkitäytteen kanssa rullalle ja viimeistele salmiakkisuklaakuorrutteella.

Ainekset

Pohja

4
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
3/4 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

125 g
margariinia
2 dl
tomusokeria
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
1
keltuainen
1 tl
vaniljasokeria
150 g
(1 ps) turkinpippurimakeisia

Pinnalle

100 g
(1 levy) salmiakkisuklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Levitä taikina pellille ja paista uunin keskitasolla 7–8 minuuttia.

4
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
3/4 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
perunajauhoja
2

Ripota noin 1 rkl sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa kuuma pohja sokeroidulle paperille. Irrota paistopaperi varovasti ja laita se takaisin pohjan päälle. Laita sen päälle pyyheliina, jotta pohja pysyy pehmeänä. Anna jäähtyä.

3

Ota rasva pehmenemään puoli tuntia ennen tortun täyttämistä. Vatkaa pehmeä rasva sähkövatkaimella sileäksi. Lisää tomusokeri, tuorejuusto, keltuainen ja vaniljasokeri hyvin vatkaten. Rouhi turkinpippurit muovipussissa kaulimella hienoksi. Säästä noin 1/5 rouheesta koristeeksi ja sekoita loput täytteeseen.

125 g
margariinia
2 dl
tomusokeria
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
150 g
(1 ps) turkinpippurimakeisia
1 tl
vaniljasokeria
1
keltuainen
4

Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Kääri pohja pitkältä sivulta leivinpaperin avulla rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri torttu ensin tiivisti paperiin ja sitten folioon tai tuorekelmuun. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

5

Pilko kuorrutukseen tuleva suklaa lasi- tai metallikulhoon. Kuumenna kattilassa sen verran vettä, että kulhon pohja ei kosketa sitä. Nosta kulho kattilan päälle ja sulata suklaa sekoitellen. Älä päästä vettä kiehumaan, sillä vesihöyry jähmettää suklaan helposti ryynimäiseksi. Jos suklaa alkaa jähmettyä, siirrä kulho pois vesihauteesta ja vatkaa tilkka kermaa suklaan joukkoon.

100 g
(1 levy) salmiakkisuklaata
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.2.2019
|
Muokattu: 18.3.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

244

1023

11,8 g

5,2 g

31,4 g

22,5 g

1,0 g

2,8 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

kananmunaa,

2 dl tomusokeria,

keltuainen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli