Säädä uuni 175 asteeseen. Valmista pohja. Sulata rasva ja suklaa mikrossa alhaisella teholla välillä sekoitellen.Sekoita vähän jäähtyneeseen suklaaseokseen munat ja sokerit. Sekoita kaakaojauhe ja leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhoseos ja maito taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Keitä sokeria ja kermaa noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Tiputa kinuskista pisara kylmään veteen. Jos pisara pitää muotonsa eikä leviä, on kinuski valmista. Anna jäähtyä pari minuuttia ja sekoita joukkoon voi ja suola. Levitä kinuski piirakan päälle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja ripottele sormisuola pinnalle. Leikkaa paloiksi. Säilytä piirakkaa jääkaapissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
242
1014
11,2 g
5,0 g
32,5 g
27,2 g
0,8 g
2,5 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli