Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruuna-marenki -naked cake

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Sitruunainen nakukakku täytetään marengilla ja lemon curd -tahnalla. Naked cake -kakussa runsaat kerrokset saavat kunnolla näkyä ja koristelu on rento. Kakkupohjan voi leipoa edellisenä päivänä, jolloin sen leikkaaminen on helppoa.

Ainekset

5 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte

2 kpl
Valkuaista
1 1/2 dl
Sokeria
150 g
Huoneenlämpöistä voita
100 g
(1 dl) Lemon curd- sitruunatahnaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita kevyesti nostellen.

5 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
2

Vuoraa kakkuvuoka (halk. 20–24 cm) leivinpaperilla. Halutessasi korkeamman kakun, paista pohja 20 cm vuoassa ja leikkaa reunoille leivinpaperista noin 3 cm vuoan reunaa korkeammat leivinpaperisuikaleet. Paista kakkupohja 175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia tai kunnes pohja on hieman irronnut vuoan reunoista. Anna vähän jäähtyä ja kumoa kakku.

3

Vatkaa valkuaisia ja sokeria sähkövatkaimella pyöreäpohjaisessa teräskulhossa hiljalleen poreilevan vesihaudekattilan päällä. Varmista ettei vesi osu kulhon pohjaan. Vatkaa seosta 10 minuuttia, kunnes seos lämpenee ja siitä tulee paksua ja kiiltävää. Ota kulho kattilan päältä ja vatkaa kylmällä vedellä tai jääpaloilla täytetyn kulhon päällä, kunnes marenki jäähtyy.

2 kpl
Valkuaista
1 1/2 dl
Sokeria
4

Paloittele joukkoon pehmeä rasva ja lisää sitruunatahna. Vatkaa seosta muutama minuutti, jotta saat tasaisen kuorrutteen.

150 g
Huoneenlämpöistä voita
100 g
(1 dl) Lemon curd- sitruunatahnaa
5

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Jaa 3/4 täytteestä kakkupohjien väliin. Levitä loppu täyte kakun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

300

1254

12,4 g

7,2 g

41,3 g

30,1 g

0,6 g

5,0 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli