Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen kylmäsavulohijuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Vegaaninen kylmäsavulohijuustokakku saa makunsa savustetusta porkkanasäilykkeestä ja valmistuu helposti. Kakusta ei arvaisi, ettei se sisällä lainkaan kalaa!

Ainekset

Pohja

200 g
hapankorppuja
75 g
margariinia (vegaanista)
1/2 dl
vettä

Täyte

400 g
(2 rs) maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (Violife)
400 g
(2 rs) vegaanista kermaviiliä (kaurakevi)
1/2 kpl
sitruunan mehu
1 kpl
ruukkua tilliä
390 g
(2 tlk) savustettua porkkanavalmistetta (Kalavale savu & suola)

Koristeluun

2 rkl
kapriksia (pieniä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murskaa hapankorput jauhoksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai hakkaamalla kaulimella tukevaan muovipussiin laitetut korput. Sulata rasva. Sekoita rasva ja vesi korppumuruihin. Painele pohjataikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle.

200 g
hapankorppuja
1/2 dl
vettä
75 g
margariinia (vegaanista)
2

Tee täyte. Laita vegaaninen tuorejuusto ja kermaviili isoon kulhoon. Purista joukkoon sitruunanmehu. Surauta tasaiseksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai sauvasekoittimella. Hienonna tilli, säästä vähän koristeluun. Valuta porkkanasäilykkeistä öljy pois. Hienonna porkkanat. Sekoita haarukkavatkaimella tilli ja porkkanat juustoseokseen. Kaada täyte vuokaan, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

390 g
(2 tlk) savustettua porkkanavalmistetta (Kalavale savu & suola)
1/2 kpl
sitruunan mehu
400 g
(2 rs) maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (Violife)
400 g
(2 rs) vegaanista kermaviiliä (kaurakevi)
1 kpl
ruukkua tilliä
3

Koristele juustokakku porkkanalla, tillillä ja sitruunalla ja halutessasi kapriksilla.

2 rkl
kapriksia (pieniä)
Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.10.2023
|
Muokattu: 5.7.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

105

437

5,3 g

2,0 g

11,0 g

0,3 g

2,6 g

1,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 g (2 rs) maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (Violife),

400 g (2 rs) vegaanista kermaviiliä (kaurakevi),

390 g (2 tlk) savustettua porkkanavalmistetta (Kalavale savu & suola),

2 rkl kapriksia (pieniä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli