Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen marenki

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta
Kikherneiden liemestä eli aquafabasta on helppo valmistaa marenkeja. Ero kikherneliemestä ja kananmunanvalkuaisesta tehtyjen marenkien välillä on hyvin pieni. Vegaanisesta marenkivaahdosta syntyvät niin pikkumarengit kuin kakkupohjatkin.

Ainekset

3/4 dl
säilykekikherneiden lientä (Rainbow)
1 dl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota kikherneliemi kuohkeaksi ja valkoiseksi (noin 2 minuuttia).

3/4 dl
säilykekikherneiden lientä (Rainbow)
2

Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten, kunnes sokeri liukenee vaahtoon. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää (noin 4 minuuttia). Vaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.

1 dl
sokeria
3

Pursota tai nostele lusikalla marengeiksi pellille leivinpaperin päälle.

4

Paista uunissa noin 80 asteessa noin 1,5–2,5 tuntia marenkien koosta riippuen. Marengit ovat kypsyneet riittävän kauan, kun ne eivät enää tartu leivinpaperiin. Sammuta virta uunista ja avaa luukku hetkeksi, jotta vesihöyry pääsee pois. Jätä marengit kuivumaan jälkilämpöön noin 1 tunniksi.

Vinkki: Värjää marenkivaahto halutessasi geelimäisillä tai jauhemaisilla elintarvikeväreillä. Voit pakastaa tölkin kikherneet, jos niille ei ole lähipäivinä käyttöä.

Matala paistolämpötila auttaa säilyttämään marenkien värin vaaleana. Ohjeella syntyy pellillinen pikkumarenkeja.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.2.2020
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.