Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja pehmeä rasva. Alusta joukkoon vehnäjauhoja vähitellen. Käytä jauhoja sen verran, että taikinasta tulee pehmeää. Jauhoja on riittävästi, kun taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa pöydällä noin 10 minuuttia ja laita takaisin kulhoon. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään 40 minuuttia.
Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa noin 20 osaan ja pyöritä pulliksi. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja peitä liinalla. Anna kohota vähintään 40 minuuttia. Sekoita siirappi ja lämmin vesi. Voitele pullat siirappi-vesiseoksella ja ripota päälle raesokeria tai mantelilastuja.
Kypsennä pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä.
Vaahdota soijavalmiste. Lisää tomusokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa. Halkaise pullat ja täytä hillolla tai mantelimassalla ja soijavispivaahdolla.
Sulata 50 g maidotonta suklaata ja vatkaa jäähtynyt suklaasula soijavispivaahdon joukkoon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
176
737
6,6 g
1,4 g
24,6 g
7,3 g
1,5 g
3,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl tomusokeria,
(pkt) mantelimassaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli