Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi porkkanat ja sipuli. Huuhtele ja halkaise paprika. Poista kanta ja siemenenkota. Suikaloi paprika.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita ja valkosipulia hetki, lisää porkkanat ja paprikat. Paista sekoitellen 1–2 minuuttia. Lisää tomaattisose ja paprikajauhe. Paista vielä 1 minuutti.
Lisää vesi ja liemikuutio kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Huuhtele linssit ja lisää ne keittoon. Kypsennä vielä 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet pehmeiksi.
Hienonna persilja. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja persiljalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
221
925
8,3 g
0,8 g
23,0 g
4,8 g
3,8 g
11,3 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli