Ota pakastemansikat huoneenlämpöön sulamaan pari tuntia ennen kakun valmistamista.
Hienonna keksit. Sulata margariini mikrossa tai kattilassa liedellä. Kumoa keksimurut kulhoon ja sekoita margariinisula joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele keksimuru vuoan pohjalle.
Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Ota sulaneista mansikoista 2–3 rkl mehua talteen. Soseuta sulaneet mansikat. Sekoita sokeri, tuorejuusto ja maitorahka mansikkasoseeseen. Vaahdota toisessa kulhossa vaniljakastike. Kuumenna mansikkamehu kiehuvan kuumaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoitellen. Kääntele vaniljavaahto lopuksi joukkoon.
Kumoa täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja siirrä jääkaappiin hyytymään yön yli.
Ennen tarjoamista irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla.
Vinkki! Valmiin kakun voi pakastaa. Pakasta kakku hyytyneenä ja jääkaappikylmänä. Sulata jäinen kakku hitaasti jääkaapissa, noin 12–24 tuntia. Koristele sulatuksen jälkeen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
238
997
13,1 g
5,1 g
22,4 g
17,8 g
1,1 g
6,2 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli