Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset yksitellen rasva-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne ja maito vaahtoon, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille niin, että pellille jää muutama sentti leviämisvaraa.
Vaahdota valkuaiset puhtaalla ja kuivalla vatkaimella. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle. Ripottele mantelit pinnalle.
Paista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille ja jätä jäähtymään leivinpaperilla peitettynä.
Huuhtele ja paloittele raparperi. Laita raparperi, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes raparperi on pehmeää. Soseuta ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone, jäähtynyt raparperisose ja sokerit vaahtoon.
Perkaa ja viipaloi mansikat, säästä muutama koristeluun. Säästä noin ¼ täytettä koristeeksi ja levitä loppu torttulevylle. Ripottele mansikat päälle. Kääri torttu rullalle. Koristele brita lopulla täytteellä ja mansikoilla.
Vinkki: Voit pakastaa ylijääneen raparperin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
410
1715
26,4 g
13,8 g
35,4 g
29,3 g
1,4 g
6,4 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli