Käytä marenkiin huoneenlämpöisiä kananmunia. Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon ja vatkaa ne sähkövatkaimella kuohkeaksi kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi maissitärkkelys joukkoon ja sekoita hyvin. Kääntele viinietikka nuolijalla marenkivaahtoon.
Piirrä leivinpaperille ympyrä (ø 20 cm). Laita paperi uunipellille ylösalaisin, niin kynän jälki ei tartu marenkiin. Levitä marenkiseos lusikalla ympyrän sisälle. Muotoile marenkikeon reunat lastalla korkeammiksi ja tee keskelle kuoppa täytteitä varten.
Paista marenkia 100-asteisen uunin keskitasolla 1 tunti. Katkaise virta uunista ja jätä marenki uuniin kuivumaan 2 tunniksi. Säilytä rapea jäähtynyt marenkipohja tiiviissä rasiassa, jos jatkat pavlovan valmistamista myöhemmin.
Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoamista. Pese lime, raasta sen kuori ja purista mehu. Sekoita mehu, kuoriraaste ja sokeri rahkaan. Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja kermavaahto. Levitä rahka-kermavaahto marenkilevylle.
Koristele pavlova hedelmillä ja mintulla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
179
750
8,4 g
5,6 g
21,9 g
21,7 g
0,2 g
3,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl maissitärkkelystä,
0,5 l hedelmiä paloiteltuna, esim. mangoa,
minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli