Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset yksitellen rasva-sokerivaahtoon samalla vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja maito vaahtoon, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille.
Kuori ja jauha pistaasit esim. tehosekoittimessa tai silppurissa. Hienonna pähkinät lähes kokonaan jauheeksi, mutta jätä sekaan jonkin verran rouhetta.
Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Kääntele pistaasit sekaan. Levitä marenki taikinan päälle.
Paista pohjaa 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Huuhtele mansikat. Jätä muutama mansikka koristelua varten. Perkaa ja kuutioi loput mansikat. Purista sitruunan mehu. Kääntele mansikat ja sokeri mehuun.
Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto kermavaahtoon. Valuta mansikat. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Nosta ensimmäinen pohja tarjoiluastialle. Levitä päälle 1/3 vaahdosta ja mansikoista. Toista, kunnes kakku on koottu. Koristele kakku mansikoilla, sitruunamelissalla ja kukilla.
Vinkki: Jos haluat leipoa britan gluteenittomana, vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
490
2049
31,6 g
14,1 g
40,3 g
30,8 g
2,6 g
9,0 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl ruukku sitruunamelissaa,
syötäviä kukkia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli