Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Amerikkalaiset omenapannukakut

timer-icon45 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Ihanat vegaaniset amerikkalaiset pannukakut kätkevät sisäänsä satokauden omenaa. Paista pannukakut vaikkapa brunssille tai aamupalaksi! Kuohkeat pikkuletut maistuvat kanelisen omenavaahdon kanssa.

Ainekset

2 - 3 kpl
omenaa (kotimaisia)
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
2 rkl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
3 dl
kaurajuomaa
1 1/2 dl
maustamatonta kauragurttia
2 rkl
rypsiöljyä

Omena-kanelivaahto

2 - 3 kpl
omenaa (kotimaisia)
250 ml
(1 prk) kauravispiä
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia

Lisäksi

rypsiöljyä paistamiseen

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista omenavaahto. Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Vaahdota kauravispi kulhossa sähkövatkaimella. Mausta vaahto sitruunalla, vaniljasokerilla ja kanelilla. Kääntele omenat vaahtoon.

2 - 3 kpl
omenaa (kotimaisia)
250 ml
(1 prk) kauravispiä
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
2

Valmista lettutaikina. Huuhtele ja raasta omenat (4 dl karkeaksi raastettuna). Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää kaurajuoma, gurtti, öljy ja omenaraaste. Sekoita puuhaarukalla taikinaksi.

2 - 3 kpl
omenaa (kotimaisia)
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
2 rkl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
3 dl
kaurajuomaa
1 1/2 dl
maustamatonta kauragurttia
2 rkl
rypsiöljyä
3

Kuumenna lettupannu. Lisää öljyä pannun koloihin ja annostele noin ½ dl taikinaa kuhunkin koloon, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa. Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet sisältä. Pidä valmiit pannukakut lämpiminä esimerkiksi folion tai kannen alla. Tarjoa pannukakut omena-kanelivaahdon kanssa.

rypsiöljyä paistamiseen

Vinkki: Omena-kanelivaahto sopii myös jälkiruoaksi esimerkiksi kaurakeksien kanssa kerroksittain koottuna.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 29.6.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

73

306

1,8 g

0,1 g

11,9 g

4,7 g

1,3 g

1,4 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

250 ml (1 prk) kauravispiä,

rypsiöljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli