Grillilohi ja varhaisperunasalaatti
Ainekset
Varhaisperunasalaatti
Sour cream & onion -kastike
Lisäksi
Valmistus
Repäise foliosta kaksi palaa, jotka ovat reilusti lohifileetä suurempia. Laita foliot päällekkäin. Nosta filee foliolle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Taita folion reunat ylöspäin. Grillaa lohta 15–20 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Sopiva grillauslämpötila on 170–180 astetta.
Pese perunat ja puolita isoimmat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä.
Valmista kastike. Huuhtele sipuli. Hienonna sipuli ja persilja. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Jätä maustumaan.
Huuhtele perunasalaattiin tulevat sipulit. Hienonna ne, persilja ja kaprikset. Valuta vesi perunoista. Lisää kaikki salaatin ainekset kattilaan ja kääntele sekaisin. Lusikoi lämmin perunasalaatti kalan pinnalle. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Vinkki: Paina haarukan piikit fileen paksuimpaan kohtaan ja käännä. Jos kala lohkeaa syiden mukaan, se on kypsä.
Vinkki: Voit paistaa lohen 175-asteisessa uunissa.
Hyvästi hävikki: Käytä perunasalaattiin edellispäivänä keitetyt perunat. Paahda perunat grillissä ja valmista salaatti muutoin samoin.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
497
2081
34,0 g
6,8 g
18,0 g
2,5 g
1,3 g
29,0 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua lehtipersiljaa,
2 rkl kapriksia (pieniä),
ruukkua lehtipersiljaa,
ripaus mustapippuria rouhittuna,
alumiinifoliota.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli