Aloita laittamalla labnehin jogurtti kahvinsuodatinpussilla tai harsolla vuorattuun siivilään valumaan vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli.
Huuhtele kasvikset. Halkaise paprikat, poista siemenet ja lohko paprikat. Paloittele maissit. Viipaloi kesäkurpitsat. Pirskottele kasviksille öljyä ja grillaa niitä, kunnes ne ovat saaneet hyvin väriä.
Mausta valutettu jogurtti. Hienonna kuorittu valkosipuli ja yrtit. Sekoita ne sekä sitruunamehu ja suola jogurttiin. Levitä labneh tarjoilulautaselle ja aseta grillatut kasvikset päälle. Viimeistele yrteillä.
Vinkki! Kun valmistat labnehia, käytä jogurtista erottuva hera esimerkiksi sämpylätaikinan nesteenä. Voit tehdä labnehin myös paksusta turkkilaisesta jogurtista, jolloin jogurttia ei välttämättä tarvitse valuttaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
199
833
7,8 g
3,8 g
23,8 g
8,8 g
4,3 g
4,8 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
yrttejä viimeistelyyn.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli