Laita puiset varrastikut veteen likoamaan. Pyyhi tai huuhtele kalat tarvittaessa. Kumoa mausteet kulhoon. Pyöräytä kalat kauttaaltaan mausteseoksessa.
Pujota muikut varrastikkuihin. Jotta kalat eivät pyöri vartaissa, aseta pöydälle peräkkäin 5–6 kalaa ja työnnä kaksi varrastikkua koko kalarivin läpin niin, että tikkujen väliin jää muutama senttimetri. Näin kalat eivät pääse pyörimään vartaita käännettäessä.
Grillaa vartaat kuumassa grillissä molemmin puolin kypsiksi. Vartaat voi myös halstrata, kypsentää 175-asteisessa uunissa tai paistaa nopeasti muurikassa. Tarjoa cajunmuikut salaatin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
146
612
5,0 g
1,0 g
2,0 g
2,0 g
—
23,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli