Pane varrastikut veteen likoamaan.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita marinadin ainekset isossa kulhossa. Leikkaa fileet pitkittäin puoliksi ja puolikkaat kolmeen osaan. Leikkaa halloumi reilun kokoisiksi kuutioiksi. Huuhtele kesäkurpitsa ja paprika. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Paloittele paprikat. Leikkaa kesäkurpitsasta noin sentin paksuisia viipaleita. Tarvittaessa puolita viipaleet. Kääntele vartaan ainekset marinadiin. Anna marinoitua huoneenlämmössä 30 minuuttia.
Huuhtele raparperi ja leikkaa noin sentin paloiksi kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna höyryäväksi. Sekoita joukkoon sokeri ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Jäähdytä hilloke.
Pujota kana, juusto ja kasvikset vuorotellen varrastikkuihin. Paista vartaat kypsiksi grillissä öljytyn folion päällä tai öljyllä voidellulla parilalevyllä 10–15 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa vartaat raparperihillokkeen kanssa.
Vinkki: Jos käytät hillokkeessa pakastettua raparperia, jätä vesi lisäämättä. Voit maustaa raparperihillokkeen chilillä tai inkiväärillä.
Vinkki: Voit kypsentää vartaat 200-asteisen uunin ylätasolla grillivastuksella 15 minuuttia.
Vinkki: Vaihda kana vesimelonikuutioihin. Grillaa halloumi-melonivartaita 1–2 minuuttia molemmilta puolilta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
328
1372
13,8 g
5,2 g
22,0 g
21,3 g
1,0 g
27,2 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
6 kpl puisia varrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli