Valmista kastike. Huuhtele ja raasta kurkku karkeaksi. Puristele raasteesta nesteet lävikössä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna minttu. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.
Huuhtele munakoisot. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja levitä leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa. Odota 5 minuuttia ja pyyhi munakoisoviipaleiden pinta kuivaksi talouspaperilla.
Mittaa öljy kulhoon ja pyörittele munakoisoviipaleet öljyssä. Viipaloi halloumi. Hienonna varhaiskaalin lehdet. Grillaa munakoisoviipaleita kuumassa grillissä välillä käännellen noin 5 minuuttia, kunnes munakoisot ovat kauniin ruskeita. Grillaa halloumiviipaleet kauniin ruskeiksi ja pehmeiksi. Grillaa sämpylöiden leikkuupinnat rapeiksi. Voit halutessasi paistaa ainekset myös pannulla öljyssä.
Voitele sämpylät pestolla. Lisää sämpylän pohjapuolille suikaloitua varhaiskaalia, jogurtti-kurkkukastiketta, munakoisoviipaleita ja halloumia. Valuta kastiketta vielä päälle. Aseta sämpylänpuolikkaat kanneksi.
Vinkki: Munakoiso kypsyy nopeammin eikä jää rakenteeltaan sitkeäksi, kun suolaat munakoisoviipaleet ja pyyhit pinnalle tihkuneen nesteen pois ennen grillaamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
477
1997
35,8 g
11,3 g
21,5 g
10,5 g
4,3 g
15,8 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 - 6 kpl varhaiskaalin lehteä .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli