Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sloppy Joe nyhtökaurasta

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Amerikkainen klassikko tehdään yleensä jauhelihasta. Nyhtökaurasta saa lihattoman version ja se valmistuu vikkelämmin.

Ainekset

2 kpl
Varisellerin vartta
1 kpl
Paprika
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(250 g) nyhtökauraa (maku:tomato, smoked paprika & leaf parsley))
2 rkl
Öljyä
1 dl
Ketsuppia
1 dl
Vettä
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Punaviinietikkaa
1 rkl
Soijakastiketta
1 tl
Tabasco-kastiketta
1 tl
Paprikajauhetta

Lisäksi

4 kpl
Sämpylää
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Punasipuli viipaleina
1 kpl
Paprika viipaleina

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa sellerinvarret ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota varsiselleriä, sipulia ja valkosipulia öljyssä pannulla 1 minuutti. Lisää paprika ja paista 5 minuuttia. Sekoita ketsuppi, vesi, tomaattipyree, etikka ja soija kasvisten joukkoon ja anna kiehua 5–8 minuuttia.

Kun kastike on kiehunut kasaan, lisää nyhtökaura ja mausta Tabascolla ja paprikajauheella. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä sen aikaa kun lämmität sämpylät.

Kuumenna öljy toisella pannulla. Paahda halkaistut sämpylät kullanruskeiksi leikkauspinta alaspäin. Levitä sämpylöiden väliin reilu kerros kastiketta, viipaloitua sipulia ja paprikaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 20.4.2017
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

239

1002

11,8 g

1,3 g

24,5 g

13,3 g

5,8 g

4,5 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 paketti (250 g) nyhtökauraa (maku:tomato, smoked paprika & leaf parsley)),

1 dl Vettä,

2 rkl Tomaattipyreetä,

1 tl Tabasco-kastiketta,

1 tl Paprikajauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli