Leikkaa sellerinvarret ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota varsiselleriä, sipulia ja valkosipulia öljyssä pannulla 1 minuutti. Lisää paprika ja paista 5 minuuttia. Sekoita ketsuppi, vesi, tomaattipyree, etikka ja soija kasvisten joukkoon ja anna kiehua 5–8 minuuttia.
Kun kastike on kiehunut kasaan, lisää nyhtökaura ja mausta Tabascolla ja paprikajauheella. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä sen aikaa kun lämmität sämpylät.
Kuumenna öljy toisella pannulla. Paahda halkaistut sämpylät kullanruskeiksi leikkauspinta alaspäin. Levitä sämpylöiden väliin reilu kerros kastiketta, viipaloitua sipulia ja paprikaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
239
1002
11,8 g
1,3 g
24,5 g
13,3 g
5,8 g
4,5 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1 paketti (250 g) nyhtökauraa (maku:tomato, smoked paprika & leaf parsley)),
1 dl Vettä,
2 rkl Tomaattipyreetä,
1 tl Tabasco-kastiketta,
1 tl Paprikajauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli