Kuori ja kuutioi kiivit (noin 1 x 1 cm). Sekoita kiivit, hunaja ja chiansiemenet kulhossa. Laita kulho jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta chiansiemenet turpoavat. Sekoita huolellisesti muutamia kertoja tekeytymisen aikana.
Purkita chia-kiivihillo kuumennettuihin, puhtaisiin purkkeihin. Se säilyy jääkaapissa reilun viikon.
Tiesitkö? Mehukas keltainen kiivi on hiukan makeampi kuin tutumpi vihreä kiivi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
84
352
1,0 g
—
14,2 g
13,8 g
3,0 g
0,8 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,75 dl chiansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli