Suonenjokelainen Kimmo Turkki, 40, on etsinyt aktiivisesti lapsuudenystäviään Facebookin kautta jo vuosien ajan.
"Yllättävän moni ikäisistäni käyttää jotakin sosiaalisen median palvelua. Olen löytänyt Facebookista kymmeniä ystäviäni kouluajoilta", Turkki sanoo.
Kasvotusten hän on tavannut muutaman heistä, ja muiden kanssa on pidetty usein yhteyttä netin välityksellä.
"Vaikka viime näkemästä on vierähtänyt jo lähemmäs 30 vuotta, on yhteinen sävel syntynyt monen kanssa uudelleen."
Mikä sitten saa etsimään vanhoja tuttavia sosiaalisesta mediasta?
"Kyllä se on varmasti sellainen tietynlainen uteliaisuus. On ollut mielenkiintoista seurata, millaista elämää lapsuudenystävät elävät, missä he työskentelevät, missäpäin he asuvat ja kuinka suuri perhe kullakin on", Turkki toteaa.
Kynnys ottaa yhteyttä vanhoihin tuttuihin on Turkin mielestä huomattavasti matalampi sosiaalisessa mediassa kuin esimerkiksi sähköpostitse.
"Facebook on tehnyt ihmisten etsimisestä hyvin helppoa. Se antaa myös toiselle mahdollisuuden päättää, haluaako hän hyväksyä sinut ystäväkseen palvelussa vai ei. Sähköpostitse tai puhelimitse vanhojen kavereiden etsiminen olisi varmasti huomattavasti työläämpää", Turkki sanoo.
Hänen tavoitteenaan on koota Vaajasalmen kyläkoulua 1980-luvulla käyneet oppilaat yhteiseen illanviettoon alkusyksystä. Tapahtuman Facebook-sivuilla käydään jo kiivasta keskustelua paikasta ja tarkasta ajankohdasta.
"Koulukaverini asuvat ympäri Suomea ja jopa ympäri maailmaa, joten kaikkia on vaikea saada samaan paikkaan tiettynä ajankohtana. Toivon kuitenkin, että mahdollisimman moni pääsisi paikalle", Turkki sanoo.
"Uteliaisuus saa etsimään vanhoja tuttuja."