Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustotarjotin

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Joulun juustotarjotin kutsuu nauttimaan. Kokoa tarjotin toisiaan täydentävillä juustoilla ja herkullisilla lisukkeilla: hilloilla, hunajalla, suolaisilla kekseillä sekä hedelmillä ja marjoilla.

Ainekset

300 g
(1 pkt) pitkään kypsytettyä goudajuustoa (Keisarinna)
200 g
(1 pkt) gruyèrejuustoa
200 g
(1 pkt) briejuustoa
125 g
(1 rs) mustapippurituorejuustoa

Lisäksi

250 g
(1 rs) tummia viinirypäleitä
125 g
(1 rs) pensasmustikoita
1 kpl
päärynä
1/2 dl
juoksevaa hunajaa
85 g
(1 prk) kirsikkahilloa (Coop)
85 g
(1 prk) viikuna-omenahilloa (Coop)
170 g
(1 pkt) suolakeksilajitelma (Kantolan Valitut)

Koristeluun

(rosmariininoksia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota juustot huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Halutessasi leikkaa kovemmat juustot eri muotoihin, esimerkiksi kuutioi gruyère ja viipaloi gouda.

300 g
(1 pkt) pitkään kypsytettyä goudajuustoa (Keisarinna)
200 g
(1 pkt) gruyèrejuustoa
200 g
(1 pkt) briejuustoa
125 g
(1 rs) mustapippurituorejuustoa
2

Huuhtele hedelmät ja marjat. Viipaloi päärynä.

250 g
(1 rs) tummia viinirypäleitä
125 g
(1 rs) pensasmustikoita
1 kpl
päärynä
3

Laita hunaja pieneen lasiin tai kippoon.

1/2 dl
juoksevaa hunajaa
4

Asettele juustot, hedelmät, marjat, hillot, hunaja ja keksit juustotarjottimelle. Hyödynnä halutessasi lautasia ja erikorkuisia laseja tai astioita asettelussa. Koristele halutessasi rosmariininoksilla.

85 g
(1 prk) kirsikkahilloa (Coop)
85 g
(1 prk) viikuna-omenahilloa (Coop)
170 g
(1 pkt) suolakeksilajitelma (Kantolan Valitut)
(rosmariininoksia)

Vinkki: Varaa alkupalaksi tai jälkiruoaksi 50–75 grammaa juustoa ja 5–7 keksiä per henkilö ja pääruoaksi 150–200 grammaa juustoa ja noin 15 keksiä per henkilö.

Vinkki: Muotoile halutessasi gruyère- tai goudajuustoista tähtiä tai sydämiä pienillä piparkakkumuoteilla.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.10.2024
|
Muokattu: 25.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

464

1942

28,1 g

17,7 g

30,1 g

20,3 g

1,8 g

20,5 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(rosmariininoksia) .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli