Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Teriyakibroileri ja wasabikastike

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Makealla teriyakikastikkeella sivellyt vartaat kärähtävät helposti, kypsennä ne käännellen keskilämmöllä.

Ainekset

800 g
Broilerin fileetä

Kastike

1 dl
Soijakastiketta
1/2 dl
Ruokokide- tai fariinisokeria
2 tl
Raastettua inkivääriä
2 rkl
Seesamiöljyä
2 rkl
Omenaviinietikkaa
1/2 dl
Vettä
2 tl
Maissitärkkelystä

Pinnalle

3 rkl
Seesaminsiemeniä
1 - 2 kpl
Sipulia varsineen

Kastike

3 kpl
Avokadoa
1 dl
Majoneesia
4 tl
Wasabia
2 rkl
Silputtua sushi-inkivääriä (säilyke)
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa kastikeainekset kattilaan, keitä hetki. Anna jäähtyä. Leikkaa broileri parin sentin kuutioiksi. Pujota kuutiot kylmässä vedessä liotettuihin grillitikkuihin. Sivele vartaat kastikkeella. Anna maustua puoli tuntia. Grillaa vartaita keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä kääntäen ja kastikkeella sivellen. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja sipulia. Soseuta avokadot. Lisää joukkoon muut ainekset. Tarjoa vartaiden kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.5.2016
|
Muokattu: 20.9.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

301

1262

18,1 g

2,5 g

8,0 g

7,1 g

3,0 g

25,0 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Raastettua inkivääriä,

0,5 dl Vettä,

2 tl Maissitärkkelystä,

4 tl Wasabia,

2 rkl Silputtua sushi-inkivääriä (säilyke),

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli