Tässä joulupitkossa yhdistyy monta herkullista puolta. Täytteessä toisiaan tasapainottavat vaniljatuorejuusto ja luumumarmeladi. Täyte tulee houkuttelevasti esiin, kun letityksen sijaan leikkaat pitkoon viiltoja ja kääntelet viipaleet vuorotellen eri suuntiin. Sokerinen huntu viimeistelee joulun ihanimman herkkupullan.
Lusikkaleivät ovat pikkuleipäkulhon ikisuosikkeja. Joulukahville ne sopivat perinteisen täytteen sijaan luumuisina versioina. Voit koristella lusikkaleivät piparien tapaan pikeerillä ja sirotella päälle tomusokeria.
Luumumarmeladi on oiva maustaja myös kakuille. Jos etsit helppoa kakkuohjetta, valitse jouluinen juustokakku, joka tekeytyy jääkaapissa muutamassa tunnissa. Kakkupohjassa maistuu piparit, ja luumumarmeladia sisältävä täyte raikastuu sitruunalla.
Luumumarmeladin, sitruunan ja tuorejuuston yhdistelmä ilahduttaa myös kääretortun täytteenä.
Pienet luumumousseleivokset ovat makeita suupaloja pikkujouluihin tai joulun jälkiruokapöytään. Kerralla valmistuu iso satsi! Käytä luumumarmeladia leivosten täytteeksi tulevaan mousseen. Paista valmiista lehtitaikinasta pyöreitä, lehteviä leivospohjia ja täytä ne moussella.
Luumumarmeladi sopii myös makean, mausteisen leipätaikinan salaiseksi ainesosaksi. Leivo limppu piimään ja kätke marmeladia taikinaan makua tuomaan. Saat leipään herkullisen kuoren, kun sivelet sen lopuksi siirapilla.
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.