Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, marmeladi ja mausteet joukkoon. Lisää grahamjauhot ja osa vehnäjauhoista vatkaten. Lisää öljy ja loput jauhot ja alusta napakaksi taikinaksi. Anna kohota 45 minuuttia.
Pyöritä jauhotetulla leivinpöydällä leiväksi ja anna kohota 15 minuuttia.
Paista leipä 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kun paistamista on jäljellä 15 minuuttia, sivele leipä siirappi-vedellä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
12802
3059
63,0 g
9,0 g
525,0 g
127,0 g
29,0 g
75,0 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
25 g Hiivaa,
1 - 2 tl Suolaa,
1 rkl Aniksen siemeniä,
2 rkl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli