Luumu-siirappileipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Luumu-siirappileipä

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ruokavaliot

Ainekset

3 dl
Piimää
25 g
Hiivaa
1 1/2 dl
Luumumarmeladia
1 - 2 tl
Suolaa
1 rkl
Aniksen siemeniä
2 dl
Grahamjauhoja
7 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Rypsiöljyä

voiteluun

2 rkl
Siirappia
2 rkl
Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, marmeladi ja mausteet joukkoon. Lisää grahamjauhot ja osa vehnäjauhoista vatkaten. Lisää öljy ja loput jauhot ja alusta napakaksi taikinaksi. Anna kohota 45 minuuttia.

Pyöritä jauhotetulla leivinpöydällä leiväksi ja anna kohota 15 minuuttia.

Paista leipä 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kun paistamista on jäljellä 15 minuuttia, sivele leipä siirappi-vedellä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

12802

3059

63,0 g

9,0 g

525,0 g

127,0 g

29,0 g

75,0 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

1 - 2 tl Suolaa,

1 rkl Aniksen siemeniä,

2 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli