Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumu-siirappileipä

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Joululimppu maustetaan yllättävällä tavalla – leipätaikinaan lisätään luumumarmeladia.

Ainekset

3 dl
Piimää
25 g
Hiivaa
1 1/2 dl
Luumumarmeladia
1 - 2 tl
Suolaa
1 rkl
Aniksen siemeniä
2 dl
Grahamjauhoja
7 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Rypsiöljyä

Voiteluun

2 rkl
Siirappia
2 rkl
Vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, marmeladi ja mausteet joukkoon. Lisää grahamjauhot ja osa vehnäjauhoista vatkaten. Lisää öljy ja loput jauhot ja alusta napakaksi taikinaksi. Anna kohota 45 minuuttia.

3 dl
Piimää
25 g
Hiivaa
1 1/2 dl
Luumumarmeladia
1 rkl
Aniksen siemeniä
1 - 2 tl
Suolaa
2 dl
Grahamjauhoja
1/2 dl
Rypsiöljyä
7 dl
Vehnäjauhoja
2

Pyöritä jauhotetulla leivinpöydällä leiväksi ja anna kohota 15 minuuttia.

3

Paista leipä 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kun paistamista on jäljellä 15 minuuttia, sivele leipä siirappi-vedellä.

2 rkl
Siirappia
2 rkl
Vettä
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 29.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

3078

12881

63,0 g

9,0 g

525,0 g

127,0 g

31,0 g

78,0 g

13,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Aniksen siemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli