Luumu-siirappileipä

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Joululimppu maustetaan yllättävällä tavalla – leipätaikinaan lisätään luumumarmeladia.

Ainekset

MääräAinesosa
3 dlpiimää
25 ghiivaa
1 1/2 dlluumumarmeladia
1 - 2 tlsuolaa
1 rklaniksen siemeniä
2 dlgrahamjauhoja
7 dlvehnäjauhoja
1/2 dlrypsiöljyä

Voiteluun

2 rklsiirappia
2 rklvettä

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, marmeladi ja mausteet joukkoon. Lisää grahamjauhot ja osa vehnäjauhoista vatkaten. Lisää öljy ja loput jauhot ja alusta napakaksi taikinaksi. Anna kohota 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 dlpiimää
    25 ghiivaa
    1 1/2 dlluumumarmeladia
    1 rklaniksen siemeniä
    1 - 2 tlsuolaa
    2 dlgrahamjauhoja
    1/2 dlrypsiöljyä
    7 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Pyöritä jauhotetulla leivinpöydällä leiväksi ja anna kohota 15 minuuttia.

  3. 3

    Paista leipä 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kun paistamista on jäljellä 15 minuuttia, sivele leipä siirappi-vedellä.

    MääräAinesosa
    2 rklsiirappia
    2 rklvettä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Aniksen siemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025