Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, marmeladi ja mausteet joukkoon. Lisää grahamjauhot ja osa vehnäjauhoista vatkaten. Lisää öljy ja loput jauhot ja alusta napakaksi taikinaksi. Anna kohota 45 minuuttia.
Pyöritä jauhotetulla leivinpöydällä leiväksi ja anna kohota 15 minuuttia.
Paista leipä 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kun paistamista on jäljellä 15 minuuttia, sivele leipä siirappi-vedellä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
3078
12881
63,0 g
9,0 g
525,0 g
127,0 g
31,0 g
78,0 g
13,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Aniksen siemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli