Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lusikkaleivät luumumarmeladilla

timer-icon60 min
Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta
Perinteiset lusikkaleivät ovat ihana joululeivonnainen, kun täytät pikkuleivät luumumarmeladilla. Koristele jouluiset lusikkaleivät sokeroinnin sijasta tomusokerikuorrutuksella. Pursota pikeeri pikkuleipien pinnalle suloisiksi lumihiutaleiksi tai joulutähdiksi.

Ainekset

200 g
voita
1 1/2 dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa

Täyte

150 g
(1/2 prk) luumumarmeladia

Koristelu

1 kpl
kananmunan valkuainen
3 - 4 dl
tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta voi kattilassa ja anna sen poreilla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 5–10 minuuttia. Kun vaahto laskeutuu ja voi on paahteisen väristä, siirrä kattila pois liedeltä.

200 g
voita
2

Mittaa sokeri voin joukkoon, mutta älä sekoita! Anna voin jäähtyä sekoittamatta. Sekoita sokeri ja voi jäähtyneenä.

1 1/2 dl
sokeria
3

Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja ruokasooda keskenään. Lisää jauhoseos voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa
4

Painele taikinaa tiiviisti pieneen lusikkaan ja liu'uta taikinapala lusikasta leivinpaperoidulle pellille. Paista pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä.

5

Yhdistä kaksi pikkuleipää levittämällä pikkuleivän tasaiselle pinnalle hieman marmeladia ja painamalla pikkuleivät yhteen.

150 g
(1/2 prk) luumumarmeladia
6

Koristele pikkuleivät pikeerillä. Vatkaa valkuaista kulhossa hetki. Sekoita 2 dl tomusokeria valkuaiseen. Lisää sitten tomusokeria lusikallinen kerrallaan, kunnes seos on sopivan paksua pursotettavaksi. Lusikoi seos pienellä tyllalla varustettuun pursotinpussiin tai muovipussiin, jonka kulmaan leikkaat pienen reiän. Koristele lusikkaleivät pikeerillä. Halutessasi siivilöi pikkuleiville hieman tomusokeria.

1 kpl
kananmunan valkuainen
3 - 4 dl
tomusokeria
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 17.11.2021
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

174

729

6,7 g

4,3 g

26,8 g

21,6 g

0,5 g

1,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl vaniljasokeria,

1 tl ruokasoodaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli