Kiehauta voi kattilassa ja anna sen poreilla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 5–10 minuuttia. Kun vaahto laskeutuu ja voi on paahteisen väristä, siirrä kattila pois liedeltä.
Mittaa sokeri voin joukkoon, mutta älä sekoita. Anna voin jäähtyä sekoittamatta. Sekoita sokeri ja voi jäähtyneenä.
Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja ruokasooda keskenään. Lisää jauhoseos voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikinaa tiiviisti pieneen lusikkaan ja liu'uta taikinapala lusikasta leivinpaperoidulle pellille. Paista pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä.
Yhdistä kaksi pikkuleipää levittämällä pikkuleivän tasaiselle pinnalle hieman marmeladia ja painamalla pikkuleivät yhteen.
Koristele pikkuleivät pikeerillä. Vatkaa valkuaista kulhossa hetki. Sekoita 2 dl tomusokeria valkuaiseen. Lisää sitten tomusokeria lusikallinen kerrallaan, kunnes seos on sopivan paksua pursotettavaksi. Lusikoi seos pienellä tyllalla varustettuun pursotinpussiin tai muovipussiin, jonka kulmaan leikkaat pienen reiän. Koristele lusikkaleivät pikeerillä. Halutessasi siivilöi pikkuleiville hieman tomusokeria.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
174
729
6,7 g
4,3 g
26,8 g
21,6 g
0,5 g
1,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl vaniljasokeria,
1 tl ruokasoodaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli