Lusikkaleivät luumumarmeladilla
60 min

Nappaa talteen!
Perinteiset lusikkaleivät ovat ihana joululeivonnainen, kun täytät pikkuleivät luumumarmeladilla. Koristele jouluiset lusikkaleivät sokeroinnin sijasta tomusokerikuorrutuksella. Pursota pikeeri pikkuleipien pinnalle suloisiksi lumihiutaleiksi tai joulutähdiksi.
| 200 g | voita |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 150 g | (1/2 prk) luumumarmeladia |
| Koristelu | |
| 1 kpl | kananmunan valkuainen |
| 3 - 4 dl | tomusokeria |
- 1.
Kiehauta voi kattilassa ja anna sen poreilla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 5–10 minuuttia. Kun vaahto laskeutuu ja voi on paahteisen väristä, siirrä kattila pois liedeltä.
- 2.
Mittaa sokeri voin joukkoon, mutta älä sekoita. Anna voin jäähtyä sekoittamatta. Sekoita sokeri ja voi jäähtyneenä.
- 3.
Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja ruokasooda keskenään. Lisää jauhoseos voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.
- 4.
Painele taikinaa tiiviisti pieneen lusikkaan ja liu'uta taikinapala lusikasta leivinpaperoidulle pellille. Paista pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä.
- 5.
Yhdistä kaksi pikkuleipää levittämällä pikkuleivän tasaiselle pinnalle hieman marmeladia ja painamalla pikkuleivät yhteen.
- 6.
Koristele pikkuleivät pikeerillä. Vatkaa valkuaista kulhossa hetki. Sekoita 2 dl tomusokeria valkuaiseen. Lisää sitten tomusokeria lusikallinen kerrallaan, kunnes seos on sopivan paksua pursotettavaksi. Lusikoi seos pienellä tyllalla varustettuun pursotinpussiin tai muovipussiin, jonka kulmaan leikkaat pienen reiän. Koristele lusikkaleivät pikeerillä. Halutessasi siivilöi pikkuleiville hieman tomusokeria.
Lusikkaleivät luumumarmeladilla
arvosana4/5
60 min
Perinteiset lusikkaleivät ovat ihana joululeivonnainen, kun täytät pikkuleivät luumumarmeladilla. Koristele jouluiset lusikkaleivät sokeroinnin sijasta tomusokerikuorrutuksella. Pursota pikeeri pikkuleipien pinnalle suloisiksi lumihiutaleiksi tai joulutähdiksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | voita |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | ruokasoodaa |
Täyte | |
| 150 g | (1/2 prk) luumumarmeladia |
Koristelu | |
| 1 kpl | kananmunan valkuainen |
| 3 - 4 dl | tomusokeria |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kiehauta voi kattilassa ja anna sen poreilla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 5–10 minuuttia. Kun vaahto laskeutuu ja voi on paahteisen väristä, siirrä kattila pois liedeltä.
Määrä Ainesosa 200 g voita - 2
Mittaa sokeri voin joukkoon, mutta älä sekoita. Anna voin jäähtyä sekoittamatta. Sekoita sokeri ja voi jäähtyneenä.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl sokeria - 3
Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja ruokasooda keskenään. Lisää jauhoseos voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 4 dl vehnäjauhoja 2 tl vaniljasokeria 1 tl ruokasoodaa - 4
Painele taikinaa tiiviisti pieneen lusikkaan ja liu'uta taikinapala lusikasta leivinpaperoidulle pellille. Paista pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä.
- 5
Yhdistä kaksi pikkuleipää levittämällä pikkuleivän tasaiselle pinnalle hieman marmeladia ja painamalla pikkuleivät yhteen.
Määrä Ainesosa 150 g (1/2 prk) luumumarmeladia - 6
Koristele pikkuleivät pikeerillä. Vatkaa valkuaista kulhossa hetki. Sekoita 2 dl tomusokeria valkuaiseen. Lisää sitten tomusokeria lusikallinen kerrallaan, kunnes seos on sopivan paksua pursotettavaksi. Lusikoi seos pienellä tyllalla varustettuun pursotinpussiin tai muovipussiin, jonka kulmaan leikkaat pienen reiän. Koristele lusikkaleivät pikeerillä. Halutessasi siivilöi pikkuleiville hieman tomusokeria.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmunan valkuainen 3 - 4 dl tomusokeria
Ravintosisältö
174
Energiaa kcal
729
Energiaa kj
6,7 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,8 g
Hiilihydraatteja
21,6 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
174
Energiaa kcal
729
Energiaa kj
6,7 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,8 g
Hiilihydraatteja
21,6 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl vaniljasokeria, 1 tl ruokasoodaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























